Dag 2: Zondag 19 september 2004


Reisroute: Denver – Lookout Mountain – Castle Rock – Denver

Door de jetlag zijn we vandaag alweer vroeg paraat. We hebben gelukkig goed geslapen, en na een douche begeven we ons naar het restaurant voor een echt Amerikaans ontbijt. Hoewel vroeg, zijn we niet de eersten! Het smaakt heerlijk, maar is natuurlijk weer veel te veel, dus de bodem van het bord zien we niet verschijnen. Na het ontbijt verzamelen we de spullen die we vandaag nodig hebben en om 8 uur stappen we in de auto.

Omdat het vandaag zondag is, is er in de stad niet zoveel te beleven. We starten onze vakantie daarom met een dagje shoppen en dat is geen straf voor ons. Maar voordat we naar de Outlet gaan in Castle Rock, doen we nog een mooie autoroute naar Lookout Mountain, de winkels gaan immers ook pas halverwege de ochtend open. Vanuit Denver rijden we richting het Westen zo de bergen tegemoet, het is een spectaculair gezicht. We rijden langs vele huizen die op de bergen zijn gebouwd en die vaak aan beide kanten een geweldig uitzicht hebben. Wat moet het fantastisch zijn om daar te mogen wonen.



Op Lookout Mountain is het graf van Buffalo Bill, een legende die we deze reis nog vaak zullen tegenkomen. Hij staat immers symbool voor het Wilde Westen. En vanaf de berg heb je ook een spectaculair uitzicht op de vallei en de skyline van Denver. Omdat het nog vroeg is, is de hele omgeving nog in een lichte mist gehuld en dat maakt het prachtig mysterieus.



Als we zijn uitgekeken bij het graf en genoeg hebben van het uitzicht vervolgen we onze route naar de Outlets van Castle Rock. Deze liggen langs de I-25 ongeveer een half uurtje ten zuiden van Denver. In de outlet komen we de eerste scrapbookwinkel tegen van deze reis, en die wordt natuurlijk gelijk geplunderd door mij. Maar naast de scrapbookspulletjes vinden we hier niet veel van onze gading, de winkels zijn net iets anders dan we hadden gehoopt (geen Nike store bijvoorbeeld). Toch krijgen we wel een aantal uurtjes om, en halverwege de middag gaan we op zoek naar een shopping mall. Het wordt Park Meadows Mall, een luxueuze mall in Denver. Erg mooi, en veel leuke winkels. Ook hier slaan we weer een paar leuke dingen in.



Na de mall gaan we even terug naar het hotel, even uitrusten en de jetlag zijn werk laten doen. We kijken even TV en daarna gaan we op zoek naar een Applebee’s, een van onze favoriete Amerikaanse restaurants. Zoals verwacht smaakt het eten hier weer verrukkelijk.
De avond brengen we door op de hotelkamer, waar we nog even tv kijken en vroeg gaan slapen. Morgen staat een drukke dag op het programma!

Geen opmerkingen: