Dag 19: Woensdag 6 oktober 2004


Reisroute: Big Water – Paria Movie Set – Bryce Canyon NP

Vandaag slapen we weer eens lekker uit. Om half 9 wordt het ontbijt voor ons geserveerd dat bestaat uit een heerlijke franse croissant gevuld met roerei en een verse smoothie van perziek en mango. Mjammie….. dit ontbijt zullen we wel gaan missen!

Na het eten gaan we inpakken en onze spullen verzamelen. Daarna maak ik een foto van onze gastheren samen met ons bij de ingang van het huis, ze zijn allebei zo aardig! We nemen afscheid met een echte Amerikaanse hug en Eric maakt me complimentjes omdat hij me z’n sweetheart vind. Ik kleur ervan!

Dan gaan we op pad. We volgend de US-89 naar het noorden en stoppen ook vandaag even bij het Paria Ranger Station om de condities van de wegen op te vragen. We hebben pech, het onweer dat we eergisteren hebben gefotografeerd hoorde blijkbaar bij een hevig noodweer dat de conditie van de wegen serieus heeft aangetast. Wel apart, want wij hebben geen druppel regen gezien! De Cottonwood Canyon Road is niet begaanbaar door een wash-out, evenals de Burr Trail en de Notom Bullfrog road. Dat is weer een teleurstelling, want deze wegen hadden we wel op de planning staan. Maar goed, we willen toch wel graag naar Bryce Canyon, dus we moeten omrijden vandaag!



Even overwegen we nog of we niet de hele route moeten omgooien vanwege de afgesloten wegen, maar later besluiten we toch maar even af te wachten en eerst naar Bryce te rijden. Wie weet verandert het snel ten goede! De route naar Bryce over de verharde weg voert ons verder over de US-89 naar Kanab. Onderweg willen we graag even kijken bij de Pariah Movie Set, maar we missen de afslag en daar komen we pas 30 mijl later achter. We besluiten om toch maar terug te rijden, en daarvan krijgen we geen spijt. Hoewel de weg hier ook erg slecht is, komen we toch nog goed bij de set, en de route is werkelijk prachtig! De rotsen met de gestreepte pastelkleuren zijn wel heel apart, het is een schitterend gezicht. De filmset stelt niet veel voor, maar de omgeving maakt dat allemaal goed.





Daarna rijden we weer verder over de US-89. We stoppen weer in Kanab bij de Frontier Movie Town, een soort openlucht film museum. Hier staan een aantal huisjes die zijn gebruikt in oude western films met John Wayne en anderen.



We vinden het niet de moeite waard en rijden dan ook al snel weer verder, nog steeds over US-89. We zijn al bijna bij Bryce Canyon als we de UT-12 opdraaien, en die verraadt al veel van de mooie omgeving. Langs de weg zien we fel rood gekleurde rotsen die schitteren in de ondergaande zon, het is namelijk al half 7 ’s avonds.



We checken in bij Ruby’s Inn, het hotel net voor de ingang naar Bryce Canyon. Het is een massaal hotel, maar wel netjes. Na het inchecken gaan we gelijk eten. We schuiven aan in het restaurant waar het bere-druk is en we kiezen voor het buffet. Goede keuze! Het eten is goed, en de keuze is erg ruim. Veel groenten en salades, dat past wel in mijn straatje. Na het eten trekken we ons terug op de kamer. We hebben een kamer met een whirlpool die dankbaar wordt gebruikt door Peter. Ik breng de avond al lezend door en ook nu gaat het licht weer vroeg uit.

Geen opmerkingen: